Otvoreno: Zašto građani ne vjeruju pravosuđu? 14.01.2020.

HRT OTVORENO

2,7 tis. pregleda5

  Slučaj trostrukog ubojstva u Splitu uzburkao je javnost. Brutalni zločin u srcu grada usred dana nezapamćen u Hrvatskoj. Reakcije građana potvrdile su ponovno da nemaju povjerenja u sustav. Je li problem u zakonima ili njihovom neprovođenju? Zašto sudovi donose neujednačene presude? Odrađuje li policija svoj dio posla? Što poduzima DORH? Kako objasniti zabrinjavajuću pojavu grupe potpore ubojici na društvenim mrežama?
  O tome su u Otvorenom govorili Dražen Bošnjaković - ministar pravosuđa, Marin Mrčela - zamjenik predsjednika Vrhovnog suda RH, Dražen Jelenić - glavni državni odvjetnik, Dean Ajduković - profesor s Pravnog fakulteta u Zagrebu i Sven Marcelić - sociolog sa Sveučilišta u Zadru.
  HRTi - gledajte više na hrti.hrt.hr
  Hrvatska radiotelevizija www.hrt.hr
  FB: @HRTnovimediji

  Datum objavljivanja: Prije mjesec

  Komentari

  1. Da Ra

   O jadni čuvari pravde, ima li netko u studiju s drugim mišljenjem. Nema. Dakle to je miting vlasti.

  2. Branka Živaljić

   Sklop nebuloznih moralno iskrivljenih rečenica ste nazvali zakonom.I to pričaju ova tri bezveznjaka.Dotakli ste dno.Dalje ne ide.

  3. Ivan Domitrovic

   Gotovo identičan slučaj pred nekoliko godina dogodio se u Duga Resi samo sto su kamatari bili zreli ljudi. ..jedan od ubijenih bio je penzionirani policijski inspektor. ...ukupno 3 žrtve. .... nešto je trulo u državi Hrvatskoj. ...mislim da bi se dotična gospoda morali zamisliti nad zbivanjima u Hrvatskoj državi! !!!!!

   1. Branka Živaljić

    Puno toga je ovdje baš trulo.Ovo je zadnja faza karcinoma.

  4. P K

   Evo ih...Bošnjaković, Jelinić, Mrčela i Božinović..to su ti gmazovi i ujedno uzročnici problema u pravosuđu. Proganjate organizatore inicijative ,,Narod odlučuju'' ili Kajkića i za to imate vremena. Vi smetlari sa HTV-a ne možete bez Taritaš i Pusić ...UŽAS kako ste jadni i providni.

  5. Mr11ESSE111

   Policija bi djelovala prije odnosno odma da su građani javili da ti mafijaši se evo posrali na tuđmanov ili neki važni spomenik ili da je neko pljunuo na politićara visokog ranga ili biskupu ukrao gače pa bi policija brzo skočila i možda ova tri šupka mafijaška bar zbog toga uhvatila ako ne zbog reketarenja ili silovanja i mučenja ljudi., Policiju nezanimaju problemi običnih ljudi nek kako zafučka ova elita

  6. Ivan Kovacevic

   TNT grupacija a.k.a. Fikus Politikus

  7. More Jadransko

   Voditeljica postavlja konkretna pitanja, a oni pricaju u prazno ili ne razlikuju dobro od zla.....

   1. Mr11ESSE111

    da je njihova politička guzica bila u pitanju i da je njih neko zastrašivao i reketario onda bi odma svu policiju i vojsku digli i ako treba pobili i pozatvorili pola grada a kad je obični čovjek u pitanju koga boli kita onda

  8. Marta Softa

   Bockanje magle.

  9. Ljubica F

   Ti sataraš trebaš naj zadnja da se javiš,kao i tvoja prijateljica Pusić, koji nevole Hr, zato moramo promjene,maknut ,kukolj iz žita.

  10. Branka Živaljić

   Pogrešne presude ?Ostaju pravomoćne.Znači optužite xy osobu ,i presudite pogrešno ali nema veze svejedno ostaje pravomoćna presuda.Tko je ovdje lud????

   1. darko belović

    ma oni uopće ne sude po zakonu već na osnovu dojma,znam iz osobnog primjera,u kaznenom postupku sam oslobođen bilo kakve krivnje i zbog toga sam tražio satisfakciju na građanskom,za odštetu,prva riječ koju je sutkinja na građanskom izgovorila je "ja ne volim sudit ovakve predmete".........,tako je i presudila,na kraju balade ja moram platit tuženoj naknadu za troškove,naravno sad se moram žalit i tako banalan postupak traje evo ide sedma godina i ne nazire se kraj,uglavnom,oni se ne drže zakona već osobnog dojma

  11. JaSam

   Neće ova govna da priznaju da se oni služe YU radnjama, sve je to navika i naravno mržnja prema Hrvatskoj. Na početku smo vidjeli i krastaču Pusić, ta komunjarska kučketina bi se morala pokrenuti u pravcu Drine, i naravno da pređe Drinu.

  12. Branka Živaljić

   Ovo je prestrašno za slušat.